maanantai 7. lokakuuta 2013

Mustikkapiirakka

Tänä kesänä innostuin ensimmäistä kertaa poimimaan mustikoita talteen. Innostus lähti ehkä ennenkaikkea siitä, että mustikat olivat helposti lähestyttävissä, aivan kesäkämpän viereisessä metsässä. Tämä on luonnollisesti johtanut siihen, että nyt on tarve leipoa. Kyselin I:ltä, millä ohjeella hän leipoo taannoin tarjoamaansa mustikkapiirakkaa, joka oli vasin hyvää. Yllätyin suuresti, kun selvisi, että ohje on jauhopussin kyljestä! Itse leivon yleensä aina sellaista murupohjapiirasta, mutta nyt mieli teki nimenomaan tuollaista sokerikakkuversiota. Hyvää tuli ja nopeasti, ohje on siis nimensä veroinen.


Nopea & helppo marjapiirakka

2 munaa
2 dl sokeria
2-3 tl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1,5 dl juoksevaa leivontarasvaa
1 dl maitoa (tai mehua)
3 dl mustikoita

Vatkaa munat ja sokerit. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä rasva ja maito. Sekoita tasaiseksi ja kaada voideltuun vuokaan, esimerkiksi irtopohjavuokaan (halkaisija n. 27 cm). Levitä päälle marjat. Itse käytin jäisiä marjoja, joten sekoitin niiden joukkoon vähän perunajauhoja. Paista 200 asteessa noin 25-35 minuuttia. Piiraan kaveriksi sopii hyvä seura ja vaniljakastike.

/H.

3 kommenttia:

  1. Makoisaa oli, kiitos kestityksestä :)

    VastaaPoista
  2. Kiitsa itsellenne! Teiltä jäi muuten pikkuihmisen lusikka tänne... /H

    VastaaPoista
  3. no höh... jos muistatte, niin tuokaa mukananne, kun seuraavan kerran nähdään.

    VastaaPoista