tiistai 22. lokakuuta 2013

Hyvää omenasta

Viime viikolla minäkin ehdin kotoilla ja tehdä omenahilloa. Usein käytän pussin kyljessä olevia reseptejä ja niin tein tälläkin kertaa. Ne ovat yksinkertaisia eikä niinhin tarvita erityisiä aineksia. Reseptin mukaan tarvitaan 5 litraa kuorittuja ja viipaloituja omenia, 2 desilitraan vettä ja paketillisen hillosokeria. Sen lisäksi laitoin yhden sitruunan mehun.

Hillon tekeminen aloitetaan kuorimalla ja pilkkomalla omenat. Tämä on projektin työläin ja aikaa vievin osuus. Tämän jälkeen omenan viipaleet keitetään kypsiksi pienessä vesimäärässä ja soseutetaan. Lopuksi lisätään sokeri ja sitruunamehu.

Valmis hillo kaadetaan kuumiin purkkeihin ja annetaan jäähtyä. Hyvää tuli!


Omenia oli niin paljon, että sain tehtyä niistä vielä omenapiirakan. Tämäkin ohje on hyvin helppo ja piirakan tekee 10-15 minuutissa.



Piirakkaan tarvitaan:

Pohja:

  • 1,5 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl kaurahiutaleita
  • 3 rkl sokeria
  • 100 g voita
Täyte:
  • 3-6 omenaa
  • 2 rkl fariinisokeria
  • 1 tl kanelia
  1. Sekoita jauhot, kaurahiutaleet, sokeri ja rasva ryynimäiseksi seokseksi
  2. Viipaloi omenat.
  3. Voitele vuoka ja laita omenanpalat siiheen
  4. Ripottele päälle fariinisokeri ja kaneli. Levitä murotaikina päälimmäiseksi .
  5. Paista uunin keskitasossa 225 asteessa 20-25 minuuttia. Tarjoa piirakka haaleana vaniljakastikkeen kera!
Syysterveisin!

/I.



6 kommenttia:

  1. Nyt tuli ikävä omppuhillon tuoksua! Vielä kun jostain omenoita sais...

    VastaaPoista
  2. Vastaukset
    1. Ja mä voin tuoda sen teiltä unohtuneen lusikan kanssa tuliaisiksi jonkun Piltin kun seuraavan kerran nähdään, niin eiköhän tää saada sillä hoidettua. /H

      Poista
  3. Ei kun meet "lainaamaan" omenoita sieltä opiston pihasta ja tuot mulle antonovkaa!

    VastaaPoista