tiistai 3. joulukuuta 2013

Joulukalenteri: Luukku 3


Pidän juustokakuista ja niiden tekemisestä. Niiden tekeminen ei vaadi erityistä osaamista, kunhan ryhtyy hommiin! Joka kerta, kun leivon uuden makuisen kakun, siitä tulee uusi suokkarini ja niin kävi nytkin.

Tyrnijuustokakku oli niin hyvää! Se on sopivan kirpeää ja sopii tarjoiluksi illanistujaisiin tai joulunpyhien jälkiruuaksi. 

Tyrnikakku 10-12 hengelle

Pohja
100g Digestive-keksejä
100g piparkakkuja
100-125g voita tai margariiniä

Täyte
5 liivatelehteä
200g valkosuklaata
4dl vispikermaa
0,75 dl sokeria
2 dl vaniljajugurttia
2,5 dl sileää tyrnihilloa
0,75 dl laimennettua sitruunamehua

Kiille
4 liivatelehteä
1 sitruunan mehu
2,5 dl sileää tyrnihilloa

  • Leikkaa 26-senttisen irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Voitele pohja ja reunat kevyesti rasvalla.
  • Laita täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen vähintään 10 minuutiksi.
  • Murskaa keksit hienoksi. Sulata rasva ja sekoita keksinmurujen joukkoon. Painele seos kakkupohjaksi vuokaan. Säilytä jääkaapissa täytteen valmistamisen ajan.
  • Sulata valkosuklaa ja anna jäähtyä hetki.
  • Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi.
  • Lisää jugurtti, hillo ja sulanut suklaa. 
  • Kiehauta sitruunamehu ja sulata liivatelehdet sitruunamehun joukkoon.
  • Sekoita liivateseos varovasti kermaseokseen.
  • Kaada seos vuokaan keksipohjan päälle.
  • Anna hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia.
  • Liota kiillettä varten liivatelehtiä 10 minuuttia
  • Kiehauta sitruunamehu ja laita liivatelehdet joukkoon. Lisää tyrnihillo.
  • Kaada kiille hyytyneen kakun päälle ja anna hyytyä vielä kaapissa.
Kirpsakkaa joulunodotusta! 
/I

ps. Tämä ja monta muuta herkullista reseptiä bongattiin Kodin kuvalehden joulu-numerosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti