tiistai 10. joulukuuta 2013

Joulukalenteri: Luukku 10

Nyt laitetaan suut makeaksi! Helpoiten se onnistuu napostelemalla marenkeja. Marengit ovat ällömakeita, mutta niin ihania.


 Kuten olen aikaisemminkin tänne kirjoittanut, olen viime kesästä asti tehnyt aika säännöllisesti marenkeja. Välillä onnistuen, välillä epäonnistuen. Jos kaipaat varmaa onnistumista, niin kannattaa suosiolla lisätä taikinaan perunajauhoja, se helpottaa jonkin verran.


Tällä kertaa valmistin marenkeja myyjäisiin, ja käytin osittain samaa reseptiä kuin jättiläismarenkeihin. Taikinan valmistaminen oli nopeaa ja helppoa, en nimittäis käyttänyt taikinaa vesihauteessa lainkaan.

Marengit, n. 1 pellillinen


  • 4 kananmunan valkuaista
  • 2,5 dl erkoishienoa sokeria
  • 2 tl perunajauhoa
  • vaniljasokeria maun mukaan

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää vähitellen ja koko ajan vatkaten sokeri. Lisää lopussa vaniljasokeri ja perunjajauho. Kun taikina on jämäkkää, pursota pellille. Paista noin 100-asteisessa uunissa noin 1-2 tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti