Viime kesänä innostuin marengeista, mutta yksi kiehtova marenkikategoria oli jäänyt testaamatta. Hyvä syy asian korjaamiseksi tuli, kun iltapäivällä kotiin tuli yksi korkeakoulutettu lisää ja illalla odotti pikkujoulut. Odotukset olivat korkealla, onnekseni voin todeta, että odotukset täyttyivät. Suosittelen testaamista!
Ohjeen suklaamarenkeihin otin Mansikkamäki-blogista. Olen ymmärtänyt, että oikeeseen marenkiin ei kuulu kuin sokeri ja valkuainen, mutta tällä kertaa olin hyvin avoimin mielin ja annoin mennä.
Suklaamarengit
4 valkuaista
2,5 dl erikoishienoa sokeria
2 tl perunajauhoja
1 tl tuoretta sitruunamehua
vaniljasokeria maun mukaan
70 g tummaa suklaata
Sulata suklaa ja anna jäähtyä. Vaahdota valkuaiset ja lisää vähitellen sokeria. Lisää perunajauho, vaniljasokeri ja sitruunamehu. Vatkaa kunnes marenki on jämäkkää. Normaalisti teen marengin vesihauteen päällä vatkaten, mutta tällä kertaa kokeilin ilman ja ihan hyvää tuli.
Kun vaahto on tarpeeksi jämäkkää, nostele suklaa taikinaan ja varo sekoittamasta liikaa. Ota huomioon myös se, että pellille nostelussa taikina sekoittuu vielä vähän, itse sekoitin turhan paljon.
Nostele lusikalla isohkoja kekoja pellille, ohjeen määrästä tulee noin 10 marenkia. Mansikkamäen ohjeessa kehoitetaan paistamaan 100-120 asteessa puolitoista tuntia, mutta oikean paistoajan löytäminen on kokeilusta kiinni. Itse paistoin matalammassa lämpötilassa ja muistaakseni lähemmäs kolme tuntia. Marenkien tulee olla pinnalta rapeita, mutta sisältä hieman tahmeita.
/H
Omnomnom
VastaaPoistaPitäsikö näitä tehdä joulun jälkkäripöytään? /H
PoistaMums! Olivat superhyviä.
VastaaPoista