lauantai 28. syyskuuta 2013

Mutakakku

Mutakakut, browniesit ja muut ällömakeat suklaaleivonnaiset ovat kaikille tuttuja. Yksi resepti on kuitenkin ylitse muiden, se onnistuu aina ja maistuu todella hyvältä. Ulkonäkö saattaa pelästyttää, mutta älä anna sen häiritä.



1 dl juoksevaa leivontamargariinia
200 g tummaa suklaata
4 keltuaista
3 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
1/2 dl perunajauhoja
4 valkuaista
korppujauhoja

Kuumenna rasva vesihauteessa ja lisää paloiteltu suklaa, sulata ja sekoita.

Vaahdota keltuaiset, tomusokeri ja vaniljasokeri, vatkaa joukkoon perunajauhot ja suklaa-rasva -seos.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää valkuaisvaahto varovasti sekoittaen taikinaan. 

Voitele ja korppujouhota irtopohjavuoka ja paista uunin keskitasolla 175 asteessa 25-30 minuuttia. Kakun on tarkoitus jäädä keskeltä hieman löysäksi. Mutakakku on parhaimmillaan, kun se on hieman aikaa odotellut tarjottavaksi pääsyä. Jos maltat odottaa, niin säästä myös seuraavalle päivälle. Silloin kakku on mukavan jämähtänyttä. Tarjoile vaniljajäätelön tai vaniljavaahdon kanssa, nauti!

/H.

2 kommenttia:

  1. Hih, tuo taitaa olla samainen kakku, jonka reseptin kinusin itselleni heti maistettuani :) on kyllä hyvää! (ja tumman suklaan tilalla/seassa voi käyttää pätkis mini biteseja, hyvää niinkin...)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo! Täytyy ehkä kokeilla. Usein pätkikset vaan jotenkin mystisesti häviävät ennen kuin leipomuksiin päätyvät. Ihme juttu. /H.

      Poista