Kai minua voisi kutsua elokuvien suurkuluttajaksi. Katson mieluiten eurooppalaisia elokuvia. Varsinkin saksan- ja ruotsinkielisiä tulee katsottua paljon, osittain siitä syystä, että saan ylläpidettyä kielitaitoani.
Elokuvissakin pääsee matkalle, näkee henkeäsalpaavia maisemia ja tutustuu uusiin ja mielenkiintoisiin ihmisiin. Hyvässä elokuvassa ei tarvitse ollut kovin monimutkaista juonta eikä siinä tarvitse tapahtua paljoa, mutta minusta hyvä elokuva herättää miettimään. Sen ei tarvitse kuitenkaa antaa kaikkiin kysymyksiin valmiita vastauksia. Ehkä pohtiminen on itsessään arvokasta.
Turun elokuvatarjonta ei ole kovin monipuolista ja se keskittyy amerikkalaisiin kassamagneetteihin. Onneksi välillä näytetään erikoisempiakin elokuvia. Silloin täytyy olla nopea, koske ne pyörivät teatterissa yleensä viikon tai maksimissaan kaksi. Siksi erilaiset elokuvafestivaalit on oiva tapa nähdä erikoisempia elokuvia. Kävin viikonloppuna Helsingissä järjestettävässä Rakkautta ja Anarkiaa-elokuvafestivaalilla, joka pidettiin jo 26. kerran.
Ehdin käydä katsomassa neljä erilaista elokuvaa viikonlopun aikana. Kaksi ensimmäistä elokuvaa eivät olleet onnistuneita valintoja, koska koulussa ei opetettu Sheaksperen englantia saati irlantilaisten teinipoikien käyttämää slangia. Juonta pystyin vielä joten kuten seuraamaan, mutta moni vitsi taisi jäädä tavoittamatta kielimuurin takia. Kaksi muuta elokuvaa osoittauivat paremmiksi valinnoiksi. Islantilainen XL tarkasteli länsimaisten mässäilyä ja irstailua. Se oli mielenkiintoinen elokuva, vaikka päähenkilö oli kerrassaan kuvottava. Eniten pidin turkkilaisesta elokuvasta Jin, joka kertoi sissikapinalliseksi päätyneestä kurditytöstä. Elokuvassa ei varsinaisesti tapahtunut mitään erityistä. Oikeastaan tyttö käveli eteenpäin koko elokuvan ajan ja maisemat muuttuivat. Päivä vaihtui yöksi ja yö päiväksi. Puhettakin oli melko vähän (muutama dialogia koko elokuvan aikana). Silti se onnistui herättämään useita kysymyksiä.